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March 16, 2012 
 
 
 
Dear MSDS Requestor: 
 
In response to your request for a Material Safety Data Sheet (MSDS) and hazard labeling 
requirements for wet wipes, please be advised that wet wipes are specifically exempt 
from the Occupational Safety and Health Administration Hazard Communication 
Standard; 29 CFR 1910.1200.b.6. (v). 
 
Wet wipes are classified as “articles”.  An article is defined as “a manufactured item 
other than a fluid or particle: (i) which is formed to a specific shape or design during 
manufacture; (ii) which has end use function(s) dependent in whole or in part upon its 
shape or design during end use; and (iii) which under normal conditions of use does not 
release more than very small quantities, e.g., minute or trace amounts of a hazardous 
chemical, and does not pose a physical hazard or health risk to employees.”.  Since wet 
wipes meet this definition, no MSDS or hazard labeling is required. 
 
Sincerely, 
 
 
 
 
Keith Dimon 
Quality Assurance Manager 
NDI 

http://www.ilpi.com/msds/osha/1910_1200.html

